Codul Etic

Codul etic al afacerilor

Articolul 1:
Consultantii imobiliari trebuie sa se informeze asupra problemelor care afecteaza domeniul imobiliar în localitatea lor si pe plan national astfel incât sa contribuie în mod responsabil la formarea opiniei publice în aceste probleme.

Articolul 2
In sprijinul celor carora li se adreseaza pentru apararea intereselor imobiliare, toti consultantii  imobiliari se vor stradui întotdeauna sa fie informati cu privire la legile, politica locala si conditiile specifice pietei, pentru a fi intr-o pozitie care sa le permita sfatuirea corecta a clientilor.

Articolul 3 :

Consultantii imobiliari vor proteja în permanenta interesele clientilor lor, în timp ce vor trata corect simultan toate partile implicate în tranzactie.

Articolul 4:
Niciun consultant imobiliar nu va induce în eroare un vânzator, cumparator, profesionist Imobiliar sau alta parte a unei tranzactii si nici nu va folosi practici frauduloase sau inselatoare în timpul afacerilor sale.

Articolul 5 :
Fiecare consultant imobiliar va evita exagerarea, prezentarea eronata sau tainuirea de fapte pertinente legate de orice proprietate sau tranzactie, si va face cunoscute toate defectele proprietatii cunoscute de catre consultantul imobiliar, defecte ce afecteaza substantial valoarea proprietatii sau ce afecteaza intentia de a folosi proprietatea.

Articolul 6:
Toti consultantii imobiliari vor prezenta informatii adevarate si corecte în reclamele, anunturile si / sau dialogul cu publicul. Deasemenea nu vor însela publicul în niciun fel.

Articolul 7:
Consultantii imobiliari nu-si vor arata interesul, nu vor negocia si nu vor cumpara niciun fel de proprietate pentru ei personal, pentru familiile lor, pentru firmele lor, pentru membrii acestor firme, sau pentru alte entitati în care au interese personale, decât daca acest lucru este facut cunoscut proprietarului.
In vânzarea propriilor proprietati si a acelora în care au interese personale, consultantii imobiliari vor prezenta în mod neechivoc acest fapt cumparatorului.

Articolul 8:
Niciun consultant imobiliar nu va recomanda sau sugera unui client sau cumparator utilizarea serviciilor altei societati  sau organizatii în care el / ea are interese personale fara a aduce la cunostinta aceste interese personale în timpul recomandarii sau sugestiei.


Articolul 9:

Toti consultantii imobiliari vor recomanda clientilor lor obtinerea de consultanta juridica atunci când o cere interesul clientului.

Articolul 10:

Consultantii imobiliari vor practica servicii egale ca nivel de profesionalism fara a face diferentieri ale persoanelor în functie de rasa, culoare, religie, sex, handicap, starea familiala sau origine nationala. Consultantii imobiliari nu vor face parte din nici o forma de asociere care promoveaza discriminarea împotriva uneia sau a mai multor persoane pe motiv de rasa, culoare, religie, sex, handicap, stare familiala sau origine nationala.

Articolul 11:

Consultantii imobiliari vor asigura cel putin acel nivel competent al serviciului cerut în mod obisnuit de public în relatiile cu un Profesionist Imobiliar. Niciun consultant imobiliar nu va acorda sfaturi privind aspecte care depasesc expertiza sa profesionala.


Articolul 12:
Consultantul imobiliar care reprezinta un cumparator va face cunoscuta aceasta relatie Profesionistului Imobiliar ce reprezinta vânzatorul cu prima ocazie posibila.


Articolul 13:  
Fiecare consultant imobiliar care reprezinta vânzatorul unei proprietati va face cunoscuta  aceasta relatie cumparatorilor cu prima ocazie posibila.

Articolul 14:
Toti consultantii imobiliari, pâna la încheierea tranzactiei, vor prezenta toate ofertele de  cumparare catre vânzator cât mai repede posibil si în mod obiectiv si impartial.

Articolul 15:
Nu vor fi plasate pe proprietate indicatoare ce anunta proprietatea de vânzare, închiriere, arenda sau schimb, fara consimtamântul proprietarului.

 

 

Ultimele oferte

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. [X]