Cum sa gasesti un apartament bun de inchiriat in Bucuresti

Cum sa gasesti un apartament bun de inchiriat in Bucuresti

Găsirea unui apartament bun de închiriat în Bucuresti este adesea un proces complex; totuşi, beneficiind de o asistenţă adecvată, veţi descoperi că acest proces nu este chiar atât de dificil pe cât cred unii.
Din moment ce piaţa imobiliară se mişcă foarte repede şi pentru că majoritatea apartamentelor pe care le căutaţi sunt promovate de către agenţii imobiliari, dacă vă gândiţi serios să închiriaţi un apartament, vă sugerăm să utilizaţi serviciile unui agent imobiliar.
Bucurestiul oferă unele dintre cele mai variate de opţiuni de alegere a locuinţei în orice locaţie şi în consecinţă, aveţi de profitat de pe urma acestor opţiuni excelente. Astfel, este important să vă concentraţi asupra unor caracteristici pentru a reuşi să alcătuim o căutare cât mai productivă posibil. Unele dintre elementele cheie pe care trebuie să le rezolvaţi sunt, după cum urmează:
 
Bugetul. Din motive lesne de înţeles, acesta constituie practic cel mai important factor. Preţul unui apartament depinde de o varietate de factori - suprafaţa, locaţia, starea fizică şi particularităţile apartamentului, printre altele - aşa că este esenţial să vă determinaţi bugetul încă de la început.
 
Cartiere de interes. Bucurestiul are multe împrejurimi, fiecare dintre ele cu specificul şi personalitatea proprie. Un număr de factori ce pot influenţa locul în care trăiţi: este posibil să vă doriţi să locuiţi aproape de şcoala copiilor, poate să locuiţi aproape de un parc ar fi important sau poate aproape de marile restaurante şi cafenele. Vestea bună este că orasul oferă orice pentru oricine!
 
Apartament - suprafaţă şi particularităţi. Aveţi nevoie de un apartament cu 2 sau 3 camere? Cu o suprafaţă mare? O cameră pentru bona sau un birou acasă? Priveliştea contează? În timp ce decideţi care particularităţi sunt importante, ţineţi cont mereu că există un preţ pentru fiecare dintre aceste particularităţi şi ca atare, alcătuiţi o listă de priorităţi în funcţie de cât de mult sunteţi dispuşi să plătiţi pentru fiecare dintre aceste particularităţi. 
 
Este foarte dificil să găsiţi apartamentul ideal fără ajutorul unui agent imobiliar sau al unui broker. Piaţa imobiliară din Bucuresti este mare şi se mişcă rapid; dacă veţi încerca să vă descurcaţi singuri va fi o sarcină foarte grea. Brokerii trăiesc şi respiră piaţa - majoritatea oamenilor închiriază un apartament la un interval de câţiva ani, în timp ce brokerii închiriază în fiecare zi. Astfel, experienţa şi cunoştinţele pe care le poartă cu ei sunt imposibil de găsit în altă parte. Pe cât de util ne place să credem că este conţinutul site-ului nostru, este destinat să fie utilizat în relaţie cu activitatea unui agent imobiliar experimentat. În plus, în  Bucuresti, multe dintre cele mai bune apartamente sunt închiriate exclusiv prin intermediul brokerilor. Acest lucru înseamnă că dacă doriţi să închiriaţi astfel de apartamente, trebuie să fiţi in contact cu un agent imobiliar. Puteţi fi siguri că veţi avea acces la cel mai mare număr posibil de listinguri.
În majoritatea cazurilor, când se închiriază un apartament  prin intermediul unui broker, va trebui achitat un comision către brokerul respectiv. Deşi taxa variază în funcţie de circumstanţe, ea este în mod obişnuit între 50% şi 100% din chiria apartamentului pe o luna.
 
Loialitatea faţă de agentul imobiliar (colaborarea cu un singur agent) este un factor important în găsirea unui apartament bun. Majoritatea agentilor imobiliari lucrează din greu să vă găsească apartamentul perfect. Sunt motivaţi să facă acest lucru în speranţa că dacă vor avea succes, o tranzacţie se va finaliza, iar ei vor fi recompensaţi pentru eforturile lor. Dacă îi veţi da unui agent imobiliar motive să suspecteze că tranzacţia nu se va finaliza (sau dacă colaboraţi şi cu alţi agenti imobiliari sau nu sunteţi serios interesat să închiriaţi un apartament), este clar că respectivul agent imobiliar nu va mai fi dispus să investească timpul necesar pentru a vă găsi apartamentul visurilor dumneavoastră. În consecinţă, vă veţi afla în dezavantaj faţă de ceilalţi chiriaşi din moment ce agentul dumneavoastră nu va mai fi aşa de motivat precum cei ai căror clienţi sunt loiali atât lor cât şi ideii de a închiria un apartament. Cel mai bun lucru care poate fi făcut este de a colabora în mod exclusiv cu un singur agent imobiliar şi să vă asiguraţi că au înţeles că sunteţi hotărâţi să colaboraţi doar cu ei. Bineînţeles, scopul este ca dumneavoastră să vă găsiţi apartamentul perfect, aşa că dacă nu sunteţi satisfăcuţi de agentul imobiliar cu care colaboraţi sau aveţi îndoieli în ceea ce priveşte capacitatea sa de a găsi apartamentul pe care îl căutaţi, ar trebui să ne anunţaţi astfel încât să discutăm despre această problemă cu brokerul respectiv şi, dacă este necesar, să găsim un broker adecvat pentru ceea ce doriţi dumneavoastră.
 
Nu vă ghidaţi strict după proprietatile pe care le vedeţi pe acest site (sau pe orice alt site sau ziar). Şansele să închiriaţi un apartament pe care îl găsiţi în ziar sunt aproape nule. Luaţi ofertele de pe acest site ca pe un punct de plecare şi folosiţi informaţiile suplimentare despre clădiri pentru a vă familiariza cu piaţa imobiliară. Din nefericire, ofertele nu sunt actualizate atât de frecvent pe cât ar trebui. Avem un control redus asupra acestui lucru, dar acesta este un aspect al pieţei imobiliare. Sperăm doar ca în timp, această situaţie se va îmbunătăţi, deşi azi, cea mai bună modalitate de a obţine informaţii corecte despre listinguri este aceea de a apela la listingurile unui  broker.
Ar trebui să începeţi să căutaţi un apartament cu aproximativ 30-45 de zile înainte de a vă muta. Nu are sens să începeţi să cutaţi mai devreme din moment de niciunul dintre apartamentele pe care le veţi vizita nu vor fi disponibile în momentul în care veţi dori să vă mutaţi.
 
Fiţi pregătiţi să închiriaţi apartamentul pe loc. Pe piaţa actuală, apartamentele de închiriat rareori sunt disponibile pe o perioadă mai mare de câteva zile. Dacă nu sunteţi pregătit să închiriaţi un apartament, nu vă mai deranjaţi să îl vizitaţi. Fiţi pregătiţi să depuneţi chiria pe o lună în avans. Verificaţi împrejurimile apartamentului. Căutaţi spitale, secţii de poliţie sau pompieri – sunt zgomotoase şi vă vor deranja somnul. Verificaţi spaţiul locuibil, traseele şi calitatea apartamentului. Asiguraţi-vă că vă simţiţi confortabil. Puneţi orice întrebare pe care o aveţi cu privire la apartament.
 
Din momentul în care aţi găsit un apartament, pasul următor este să aplicaţi pentru chiria respectivă şi apoi să semnaţi contractul de închiriere. Iată câteva lucruri care trebuie reţinute: 
 
Aduceţi toate documentele şi banii ceruţi
În general, va trebui să lăsaţi depozit egal cu chiria pe o lună care este rambursabil integral la sfarsitul perioadei contractuale. 
Asiguraţi-vă că aţi înţeles perfect ce fel de contract de închiriere semnaţi. Există mai multe tipuri: standard, cu extindere de la sine, pe termen scurt, pe perioadă determinată etc. 
Citiţi contractul de închiriere în întregime şi asiguraţi-vă că aţi înţeles elementele cheie, cum ar fi: valoarea chiriei, termenii chiriei, creşterea chiriei, utilităţile, întreţinerea, animalele de companie, serviciile de salubritate etc. 
Câteva lucruri de reţinut: 
 
Asiguraţi-vă că şi proprietarul semnează contractul de închiriere şi că primiţi şi o copie a respectivului contract. 
Căutaţi şi citiţi toate anexele care pot apărea în contractul de închiriere. 
Dacă aveţi întrebări – întrebaţi. Dacă totuşi nu sunteţi satisfăcuţi, consultaţi un jurist. 
Aşteptaţi-vă să plătiţi chiria în avans pe 1-3 luni, sumă ce va merge într-un depozit de garanţie. 
Depozitul iniţial care este ataşat aplicaţiei este de obicei egal cu chiria pe o lună. 
În mai toate cazurile proprietarul vă va cere să plătiţi un depozit de garanţie. Acesta este rambursabil la sfârşitul perioadei de chirie. Banii din depozitul de garanţie nu pot fi utilizaţi pe perioada închirierii apartamentului.
Asiguraţi-vă că primiţi chitanţe pentru toate plăţile efectuate şi că veţi obţine explicaţii detaliate despre scopurile în care sunt folosiţi banii dumneavoastră şi unde vor fi păstraţi. 
 

Ultimele oferte

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. [X]